Storm over Beulaeke

Zes openluchtvoorstellingen ‘Storm over Beulaeke’ in Giethoorn

Na zes strak uitverkochte voorstellingen in Rabo Theater De Meenthe, te Steenwijk in 2017 strijkt de musical ‘Storm over Beulaeke’ deze zomer neer in Giethoorn. De speeldata zijn woensdag 27, donderdag 28, vrijdag 29 juni en woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 juli. Op een unieke locatie tegenover café-restaurant ‘Smit Giethoorn’, aan het Zuiderpad, wordt een tijdelijk openluchttheater gebouwd waar elke avond plaats is voor duizend bezoekers. Daar zal het verhaal van het dorpje Beulake verder worden verteld.

Waar nu boten varen op de Beulakerwijde lag vroeger het veendorp Beulake.
Het dorpje dat op een steenworp afstand lag van het pittoreske Giethoorn ontstond rond 1600 toen verveners zich er vestigden. De stormvloeden van 1775 en 1776 maakten een abrupt einde aan het toen nog jonge dorp. De overlevering wil dat op de Beulakerwijde af en toe nog het luiden van de Beulaker kerkklokken te horen is.

Nog altijd fluisteren de golven het verhaal van Beulaeke. 
Deze unieke openlucht musical vertelt een verhaal van armoe, bittere leefomstandigheden en razernij, maar ook van liefde, standvastigheid en trouw. Maak kennis met Anna en Machteld Sinnige, Maarten Ziel en zijn vrienden, Lompe Lamme, Schele Geese, de turfstekerij en de geheimen van het tweede gezicht. Verhaallijnen die eind 1776 op dramatische wijze ontvouwden met ‘de storm’ en de ondergang van het dorp, als finale.

Kaarten zijn te koop via www.stormoverbeulaeke.nl
Voor meer informatie over deze voorstellingen kijk je op www.stormoverbeulaeke.nl of bel naar 0521-514 004.

Deze openlucht musical is een productie van De Meenthe Externe Projecten en wordt mogelijk gemaakt door: 
GEMEENTE STEENWIJKERLAND, PROVINCIE OVERIJSSEL, STICHTING SAIL GIETHOORN, RABO THEATER DE MEENTHE, MUSEUM GIETHOORN ‘T OLDE MAAT UUS, NATIONAAL PARK WEERRIBBEN WIEDEN, RTV OOST, NDC MEDIAGROEP, STEENWIJKER COURANT, MEPPELER COURANT, MARKETING WEERRIBBEN-WIEDEN