Folk & Seasong Festival

Vrijdag 29 juni 2018

Vanaf 21:00 uur wordt er een Folk & Seasongs Café georganiseerd bij Grandcafé Fanfare in Giethoorn. Iedereen is welkom om mee te doen met dit eerste evenement van het Folk & Seasong Festival 2018. In de loop van deze dag zullen vele (buitenlandse) groepen, welke zaterdag en zondag meedoen met het Folk & Seasong Festival, arriveren in Giethoorn. De muzikanten zullen zich allemaal verzamelen bij Grandcafé Fanfare en het voortouw nemen en beginnen met hun favoriete songs. Heb je zelf een mooi nummer? Kom naar Giethoorn en zing het uit volle borst. Vergeet niet je instrument mee te nemen, om samen met de andere muzikanten er een geweldige avond van te maken!

Zaterdag 30 juni 2018

Tussen 14:00 en 16:30 uur zullen verschillende Folkgroepen -en bands uit het binnen- en buitenland optreden op maar liefst 15 locaties in het centrum van Giethoorn. In de tuin of onder de hooiberg van Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus kan je genieten van ‘Onstuimig Schuim’ uit Noord-Kennemerland. Alle emoties die de zee oproept verwerkt ‘Onstuimig Schuim’ in hun meeslepende liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.

Op zaterdagavond zal vanaf 20:00 uur het Midsummer Shantygala concert plaatsvinden. Verschillende Folk -en Shantygroepen uit de hele wereld brengen hun muziek ten gehore vanaf het drijvende podium in het Bovenwijde (tegenover restaurant Smits Paviljoen).

Zondag 1 juli 2018

De laatste dag van het festival: tussen 14:00 en 16:30 uur staan de verschillende muziekgroepen weer klaar op de 15 locaties om een spetterend optreden te verzorgen. Bij Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus treedt vandaag ‘Altegaer’ op. Zij spelen alles wat ze zelf mooi vinden van oude muziek tot folk, van maritiem tot wereldmuziek en van ballades tot swingende deunen!

Meer informatie over dit gezellige festival vind je hier.