Ecowaterliner

Varen door De Wieden en naar Museum Giethoorn

Met de Ecowaterliner naar Giethoorn en vervolgens naar Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus, dit kan van 28 april t/m 29 september 2019. In aanvulling op je Ecowaterliner ticket koop je tegen gereduceerd tarief een entreebewijs voor het museum.

De Ecowaterliner naar Giethoorn vertrekt dagelijks om 11:00 en 14:15 uur vanaf bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Vanuit Giethoorn vertrekt de boot om 12:15 en 15:30 uur. De vaartocht duurt ongeveer 1 uur. Het is handig om je fiets mee te nemen aan boord.

Dagelijks starten de twee Ecowaterliner boten vanaf bezoekerscentrum De Wieden. Je kunt hier gratis parkeren!

De route van de Blokzijl boot is: Sint Jansklooster – Blokzijl – Sint Jansklooster – Giethoorn – Sint Jansklooster.

De route van de Giethoorn boot is: Sint Jansklooster – Giethoorn – Sint Jansklooster – Blokzijl – Sint Jansklooster.

Een enthousiaste groep vrijwillige schippers op de Ecowaterliner zullen je onderweg op een fluisterstille manier laten genieten van het prachtige natuurgebied De Wieden. Binnen één dag kan je met de Ecowaterliner door het gebied varen en het museum in Giethoorn bezoeken.

Tickets zijn verkrijgbaar bij Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus en bij de opstaplocaties St. Jansklooster (Beulakerpad 1, bezoekerscentrum De Wieden), Giethoorn (Beulakerweg 137, bij pompstation ‘Prinsen’) en Blokzijl (Juliana van Stolbergstraat 1, bij school ‘De Schutsluis’).

Meer informatie over vertrektijden en prijzen vindt je hier.