Afdeling Historie

Afdeling Historie Giethoorn

De afdeling “Historie Giethoorn” is op 24 november 1992 opgericht.

De leden van de afdeling houden zich bezig met het verdiepen, uitbreiden en bevorderen van kennis op het gebied van de lokale geschiedenis. Tevens worden alle materialen zodanig gearchiveerd en bewaard zodat het voor het nageslacht bewaard blijft. Eén keer per jaar brengt de afdeling een bulletin uit met interessante artikelen over ons waterrijke dorp, deze artikelen zijn onder meer geschreven door leden van de afdeling “Historie Giethoorn”. Het bulletin wordt gratis verspreid onder de leden van de “Vereniging Vrienden van ‘t Olde Maat Uus” en is voor niet-leden te koop in het museum.

Beeldbank Giethoorn

In 2021 is door de Afdeling Historie een digitale en online toegankelijke beeldbank ontwikkeld. Hierin zijn circa twintigduizend historische foto’s van Giethoorn opgenomen. In de beeldbank vind je afbeeldingen van alle huizen en gebouwen, beroepen, bijzondere gebeurtenissen, kadastrale kaarten en nog veel meer. Het is een prachtig naslagwerk geworden. Neem een kijkje en scroll lekker rond:

Link naar de beeldbank

Historische Feitenlijst

Voor het goede begrip en het gebruik van de Historische Feitenlijst Giethoorn wordt aanbevolen om eerst deze Inleiding door te nemen:

De Historische Feitenlijst Giethoorn, die indien nodig 1x per jaar wordt bijgewerkt, is hier in te zien:

Bulletins

Oudere bulletins zijn in te zien via de beeldbank.

Facebook

In de Facebook groep van de afdeling worden regelmatig mooie oude foto’s, krantenartikelen en wetenswaardigheden gedeeld:

De afdeling “Historie Giethoorn” is bereikbaar via: historie@museumgiethoorn.nl