Midzomeravond Concert

21 juni 2018

Op de langste dag van het jaar organiseert Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus ieder jaar een bijzonder concert onder de hooiberg. In 2018 vond alweer de vijfde editie van dit sfeervolle concert plaats en traden het Groot Gieters Popkoor en Broadway Troupe uit Meppel op. 

Hoewel Giethoorn veel te bieden heeft op het gebied van muziek, werd er pas eind 2012 een popkoor opgericht; het Groot Gieters Popkoor. “Groot” verwijst daarbij naar de wijdere omgeving van het dorp. Het koor zingt met veel plezier. Vaak vinden de optredens plaats op bijzondere locaties. Een rondvaartboot en een drijvend podium spreken in Giethoorn vanzelf, maar ook een muziekkoepel in een park, een kerk, een theater of een winkelstraat in de kersttijd vormen een inspirerende omgeving. In 2018 werd de hooiberg van Museum Giethoorn toegevoegd aan de al vrij lange lijst van bijzondere locaties! Het repertoire bestaat uit zowel Engelstalige als Nederlandstalige popsongs. Het zijn klassiekers, ballads, rocknummers, maar ook top 40 songs. De leeftijden van de koorleden variëren van ongeveer 25 tot 60 jaar. Op dit moment zijn er ongeveer 35 leden. Ben je zelf goed bij stem? Nieuwe leden zijn welkom!

De Broadway Troupe is een theaterkoor met uitdagend repertoire. Jazzy nummers, film en musicalmuziek waar mogelijk met een passende choreografie. Beide koren worden op de piano begeleid door Martin Molema.

Het was weer een bijzondere avond; een muzikale tijdreis!